Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen. Het gaat uit van de kracht van ieder mens en het geloof in de veranderingsmogelijkheden die in ieder van ons besloten ligt. De samenwerking is vrijwillig en op basis van gelijkwaardigheid. Zowel de coach als de gecoachte dragen verantwoordelijkheid voor het proces. Door oordeelvrij waarnemen, vragen stellen, confronteren en spiegelen verkrijgen coach en gecoachte inzicht in wensen, behoeften, gedrag en (onbewuste) overtuigingen.

Het traject begint met je eigen vraag: de coachvraag. Na verkenning van deze vraag krijg je door middel van verschillende testen en modellen inzicht in je persoonlijkheid, kernwaarden en kernkwaliteiten. Vervolgens stellen we gezamenlijk doelen op en stippelen we een trajectplan uit.
Een traject bestaat doorgaans uit 8 tot 10 sessies, maar is afhankelijk van de vraag. Soms zijn enkele gesprekken al voldoende en soms vraagt een traject meer tijd en aandacht. 
Naast de gesprekken vormen opdrachten onderdeel van het traject. Indien gewenst kunnen de gesprekken plaatsvinden tijdens wandelingen in de natuur. Het kan erg fijn zijn om, letterlijk, vanuit een ander perspectief te reflecteren op jezelf en je situatie.

Als coach maak ik gebruik van verschillende technieken, methoden en invalshoeken. Enkele voorbeelden hiervan zijn kernkwadranten, RET, verbindende communicatie, mindfulness en systemisch- en oplossingsgericht werken.

Het scala methoden en technieken is echter vele malen groter dan dit, en de inzet ervan verschilt per situatie. Het allerbelangrijkste is dan ook een open contact, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en oprechte niet-oordelende aandacht.

 

 

 

You are here: Home COACHING WAT IS COACHING?